Monday 12 Jul
2010
טיפול משפחתי מבוסס התקשרות
מאת האיגוד לפסיכותרפיה, תחת הנושאים Uncategorized
Comments Off
“טיפול משפחתי מבוסס התקשרות”
מנחה: פרופסור גיא דיימונד – ארה”ב
ההשתלמות תתקיים בסמינר אפעל, ב- 5 אוקטובר , כ”ז תשרי, 08:30 – 16:30,
ההשתלמות תועבר באנגלית עם תרגום סימולטני לעברית
טיפול משפחתי מבוסס התקשרות Attachment Based Family Therapy) ABFT-) פותח על מנת לטפל במתבגרים הסובלים מדיכאון ואובדנות. הטיפול מתבסס על ידע עדכני מהתחומים של התפתחות של מתבגרים, התקשרות בגיל ההתבגרות, רגשות וויסות רגשי, ודיכאון ואובדנות. הדגש העיקרי הוא על שיפור המערכת ההתקשרותית בן המתבגר להוריו. ברגע שהמתבגר מרגיש שהוריו זמינים, קשובים ומבינים, גוברים הסיכויים שהמתבגר יפנה להוריו בעת מצוקה. ממצאים משלושה מחקרים קליניים מצביעים על יעילות טיפול זה.
במהלך היום יתקיימו הפסקות במועדים אלה:
08:30 – 09:30 הרשמה וכיבוד קל
11:00 – 11:15 הפסקת קפה
13:00 – 14:00 הפסקת צהרים וארוחה קלה
16:30 סיום משוער.
פרופ’ דיימונד יציג את חמש המשימות של הטיפול:
1. הבנייה אינטרפרסונלית (Relational Reframe)
2. בניית ברית טיפולית עם המתבגר
3. בניית ברית טיפולית עם ההורה
4. התקשרות מחודשת (Reattachment) דרך הפעלות (in-session enactments)
5. תמיכה והכוונה הורית
המשתפים ביום העיון ילמדו את מטווה הטיפול, איך להוביל לידי מימוש של כל אחת מן המשימות, זיהוי מכשולים נפוצים ודרכים להגבר עליהם. בהשתלמות זו ייעשה שימוש בקטעי וידאו מטיפולים אמיתיים.
על המרצה פרופ’ גיא דיימונד- פרופסור חבר, מחלקה לפסיכיאטריה, אוניברסיטת פנסילבניה ובית חולים לילדים של פילדלפיה (Children’s Hospital of Philadelphia). פרופסור דיימונד הינו פסיכולוג קליני ומטפל משפחתי, לשעבר מנהל מרפאת החוץ של ה- Philadelphia Child Guidance Center. פרופסור דיימונד הוא אבי המודל ABFT. הוא מרצה ומכשיר מטפלים משפחתיים סביב העולם, כולל באוסטרליה, נורבגיה, בלגיה, קנדה וארה”ב, ומוכר כמרצה בהיר וכריזמטי. ספרו (בשיתוף עם ד”ר גארי דיימונד וד”ר לין סיקלין) -Attachment Based Family Therapy – עומד להתפרסם בקרוב בהוצאת APA.
עלות:
לנרשמים עד 20 ספטמבר 2010 –
חבר/ה באגודה: 280 ₪ אורח/ת: 350 ₪ לגמלאי/ת וסטודנט/ית (לתואר ראשון ו/או שני) 260 ₪
לנרשמים מ 21/09/2010 עד 04/10/2010
חבר/ה באגודה: 300 ₪ אורח/ת: 360 ₪ לגמלאי/ת וסטודנט/ית (לתואר ראשון ו/או שני) 270 ₪
לנרשמים במקום –
חבר/ה באגודה: 320 ₪ אורח/ת: 370 ₪ לגמלאי/ת וסטודנט/ית (לתואר ראשון ו/או שני) 280 ₪
ניתן לשלם ב 2 תשלומים. תשלום ראשון בהרשמה, תשלום שני ב- 3 אוקטובר 2010.
למבטלים-
עד שבוע לפני ההשתלמות יוחזרו דמי ההרשמה בניכוי של 10%.
למבטלים בשבוע שלפני ההשתלמות יוחזרו דמי ההרשמה בניכוי של 20%.
הקבלות תימסרנה ביום ההשתלמות.